Sfaturi pentru o remorcare sigura

La un moment dat sau altul, probabil ca ati avut nevoie sa remorcati ceva in spatele masinii dumneavoastra; poate fi o rulota, o barca sau un alt automobil. Inhamarea acestor lucruri si tractarea lor de catre vehiculele loastre poate fi o un chin mai ales daca nu urmati cateva reguli de baza din ghidul de siguranta.

Tractarea modifica semnificativ modul in care trebuie sa va conduceti masina. Marja de manuire se micsoreaza semnificativ. Neglijarea unor proceduri de siguranta de baza inainte de a conduce cu o incarcatura grea poate rezulta un dezastru. Planuirea de dinainte este vitala pentru tractare. Daca se intampla sa fie prima data pentru dumneavoastra, trebuie sa va ”extra” pregatiti.

Frane si Faruri

Asigurati-va ca sistemul de frane si luminare a vehiculului dumneavoastra functioneaza, este recomandarea www.tractari-auto.info. Este necesar sa avem franele si farurile functionale. Acest lucru este necesar in special cand conduceti pe timp de noapte. Conducerea cu un far spart poate ne pune in pericol nu doar pe noi, ci si pe ceilalti soferi si pietoni. Chiar mai rau, incalcati legea, ceea ce va poate aduce o amenda sau mai rau daca sunteti prins conducand cu acele faruri defecte.

De cate ori au avut loc accidente pur si simplu din cauza farurilor defectuoase?  Franele dumneavoastra sunt importante in special pentru remorcare. Este ideal, de asemenea, ca obiectul pe care il tractati sa aiba un sistem separat de franare pentru a minimaliza munca vehiculelor in permanenta. Acest lucru este vital daca tractati o bucata de echipament mai mare.

Masina dumneavoastra poate fi total depasita si impinsa intr-un accident sau in afara soselei, daca sistemul de franare propriu al obiectului pe care il tractati nu functioneaza cum v-ati fi asteptat. Neglijenta de a verifica daca TOATE franele functioneaza adecvat poate fi un dezastru pe drum daca ele esueaza. Da, greutatea adaugata datorita supraincarcarii poate creste pericolul semnificativ. Credeti-ma, am vazut-o! Rezultatele pot fi infioratoare

Antrenati-va Tractarea! Este un Talent

Odata ce am verificat totul, este esential sa ne obisnuim cu a conduce cu greutatea unei tractiuni. Puteti face asta facand drumuri scurte cu remorca. Cel mai bun moment este dimineata devreme, cand este mai putin trafic. Acest lucru este necesar pentru ca dumneavoastra sa va obisnuiti sa conduceti cu o incarcatura tractata. Acesta va poate ajuta sa determinati viteza de conducere cu care sunteti mai confortabil.

Puteti sa va antrenati sa parcati cu vehiculul tractat si de asemenea va poate ajuta sa aflati daca masina dumneavoastra este capabila sa gestioneze greutatea suplimentara din remorca.

Oglinzile Masinii

Oglinzile masinii dumneavoastra joaca de asemenea un rol important cand conduceti cu o remorca de tractare, asigurandu-va ca oglinzile va ofera capaciatea de a vedea traficul clar atat in spate cat si in parti. Esuand sa faceti asta este periculos si va crea un chin pentru dumneavoastra in special in depasiri. Ati putea avea nevoie sa potriviti oglinzi extinse. Daca nu puteti vedea, nu puteti tracta

Mentineti Distante Sigure Cand Conduceti

Cand conduceti, trebuie sa va amintiti sa mentineti o viteza sigura. A conduce rapid, desi este placut uneori, va face mai dificil controlul masinii si al vehiculului tractat. Exista de asemenea posibilitatea ca remorca sa se clatine, fortandu-va sa pierdeti controlul. Daca ati vazut vreodata intamplandu-se acest lucru, veti sti cat este de infiorator. Conducerea rapida de obicei pune presiune pe lucruri cand franati si, desigur, pe anvelope. Cu incarcatura din remorca adaugata, va spori dificultatea de a frana.

Concluzie

In concluzie, tractarea nu este pentru soferul prost pregatit cu vehiculul sau echipamentul nepotrivit si subevaluat. Faceti-va temele si fiti pregatit. Daca nu o faceti, va veti risca viata dumneavoastra, precum si a altora. Serios, este unul din cele mai subevaluate riscuri pe care le puteti lua pentru viata dumneavoastra. Faceti-o corect si este o bucurie. Faceti-o gresit si cu siguranta veti regreta nepasarea dumneavoastra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *