Infiintarea unei companii de servicii tractari auto

Infiintarea unei companii de servicii tractari auto poate fi o alegere plina de satisfactii dar si de provocari. Insa pe cat de incantat esti de ideea de a avea propria afacere, iata si cateva lucruri de care trebuie sa tii cont inainte de a deschide o astfel de companie.

Servicii de tractari auto

Ce fel de companie vrei sa dezvolti?

Diversitatea surselor de venit este foarte importanta atunci cand deschizi o noua afacere. Vechea zicala “Nu-ti pastra toate ouale in acelasi cos” se aplica si in industria de servicii tractari auto. Intelegerea potentialelor surse de venit (sau de unde vor veni solicitarile de remorcare), si cat de profitabile pot fi, va influenta de la inceput ce succes vei avea in noua ta afacere. Avand un mix echilibrat de surse vei fi mai putin vulnerabil in fata fluxului si refluxului solicitarilor. Spre exemplu, companiile de tractari auto care se bazau doar pe solicitarile de la reprezentantele auto pentru a transporta masinile noi, in perioada crizei au trebui sa se lupte si sa caute alte surse pentru solicitari, cel putin pana cand piata auto a revenit la normal.

Cat de mult planuiesti sa taxezi?

Aceasta este intrebarea de un million de euro. Raspunsul este cat de mult vrei sa castigi. Incepe prin  stabili ce profit iti doresti, apoi adauga cheltuielile anticipate si in cele din urma imparte la numarul de solicitari pe care crezi ca le vei avea. In acest fel iti vei da seama cam care este pretul pe care il poti cere, insa, in acelasi timp, pune foarte multa presiune pe tine pentru a estima corect niste cifre extrem de importante. Ia in considerare posibilitatea de a suna la afacerile de tractari auto din orasul tau si de a vedea care sunt preturile competitorilor. Apoi fa o estimare a volumului de solicitari pe care crezi ca le vei avea din toate sursele (ar fi bine ca pentru fiecare categorie sa ai un pret diferit) pentru a obtine venitul anual previzionat. Urmareste cu atentie numerele pe care ti le-ai propus pe tot parcursul anului. Daca observi ca solicitarile dintr-o anumita sursa nu se apropie de estimarile tale, ia din timp o serie de masuri care te vor apropia de obiectivele tale. Cele mai multe companii esueaza pentru ca permit costurilor sa depaseasca veniturile. Planuieste de asemenea sa traiesti dintr-un salariu mic in primele 6 luni sau un an. O mare parte a profitului va trebui sa fie pompat inapoi in afacere pentru a face achizitii de echipamente si unelte.

Ce utilaje doresti sa ai?

O mare greseala pe care o fac noii proprietari de afacere este sa cumpere o platforma sau o flota de utilaje scumpe inca din prima luna de afaceri. Mentinerea platilor pentru aceste utilaje sau alte cheltuieli mari la un nivel minim in primul an poate nu este cea mai atragatoare cale spre succes, insa este cea mai inteleapta. Fluctuatiile pretului combustibilului, cheltuielile cu angajatii si alte echipamente pot surprinde un nou proprietar de afacere, asa ca pregateste-te pentru neasteptat.

Remorcare automobile

Cum vrei sa te descrie clientii sau potentialii clienti?

Construieste un brand, nu doar o companie. Cu o supraabundenta de companii de remorcare disponibile pe piata, clientii adesea aleg la intamplare serviciile de acest gen. Alege un nume care sa iasa in evidenta si pune la punct un plan de marketing puternic. Aceste doua lucruri vor face ca banii sa lucreze pentru tine atunci cand dai startul campaniei de promovare. Si fii atent atunci cand semnezi un contract pe termen lung, cum ar fi directoarele de afaceri anuale si angajamente de publicitate online. Intreaba ce obtii in schimbul banilor pe care ii platesti si aminteste-ti ca poti face o campanie de promovare pentru afacerea ta de servicii tractari auto cu cheltuileli foarte mici sau chiar deloc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *