Europa pentru cetateni americani: Ce trebuie sa stiti cand cautati masini de inchiriat

Europa pentru cetateni americani: Ce trebuie sa stiti cand cautati masini de inchiriat

Calatoriti din Statele Unite in Europa?  Atunci este imperativ să menționăm pe scurt anumite cerințe prezente cand este vorba de masini de inchiriat, nu doar în Europa de Vest, dar si în alte țări, cum ar fi Romania, Marea Britanie sau Austria. Sfaturile furnizate mai jos vor functiona pentru intreaga Europa atunci cand luati in considerare rezervarea unei masini online.

Optiunile online de inchiriere auto va permit sa explorati in totalitate optiunile privitoare la companii, locuri de ridicat/returnat masina, precum si compararea preturilor variate de inchiriere. Trebuie sa va asigurati ca rezervati masina potrivita pentru scopurile propuse. Daca nu stiti cum arata fiecare masina, este greu sa rezervati o masina fara un ghid online care sa va arate ce anume inchiriati.

Primul sfat este permisul auto. Multe tari din Europa Occidentala permit folosirea permiselor de conducere americane, dar pentru clarificari ar trebui sa va procurati un permis de conducere international. In acest fel nu va trebui sa va faceti griji pentru documentatia specifica necesara incheierii unui contract de rent a car. De asemenea, nu trebuie sa va faceti griji in caz ca sunteti oprit. Permisul de conducere international este scris in mai multe limbi de circulatie international pentru a fi mai usor de citit pentru cei din tarile pe care le vizitati. Biroul local DMV va poate furniza un permis de conducere international, acesta fiind valabil pentru un an de la data emiterii.

Dupa ce ati rezolvat problema cu masini de inchiriat, inainte de a pleca in calatorie, cititi regulile de circulatie si faceti un update al semnelor de circulatie din tarile pe care intentionati sa le vizitati. Marea Britanie este una din tarile in care masinile circula pe partea stanga a drumului, iar volanul este pe partea dreapta. In majoritatea tarilor din estul Europei se circula pe aceeasi parte ca in SUA, respectiv pe partea dreapta a drumului, cu volanul pe partea stanga. Totusi, ar trebui sa verificati de 2 ori tara sau tarile in care veti circula pentru a fi siguri.

Europa este cunoscuta pentru automobilele cu cutii de viteze manuale, necesitand cunoasterea folosirii manetei de viteza. Daca nu stiti cum sa conduceti o masina cu cutie de viteza manuala, fie invatati, fie angajati pe cineva care stie. Desi nu este greu de invatat, poate fi dificil, avand in vedere ca sunteti intr-o tara straina cu semne si reguli de circulatie diferite. Ar fi nevoie de mai multa concentrare din partea dvs să va supuneti legilor, precum și sa conduceti o masina cu transmisie manuala.

Cand rezervati online, va asigurati ca ati preplatit pentru vehicul. De asemenea, puteti crea un depozit, dar daca preplatiti nu trebuie sa va faceti griji referitoare la aceasta cheltuiala. In timpul procesului de rezervare, nu uitati sa cautati si un apartament de inchiriat online.

Avand grija de aceste doua aspecte legate de masini de inchiriat deodata, puteti termina pregatirile de vacanta mult mai repede, si va puteti apuca de bagaje.

Travel