Crezi ca esti capabil sa infiintezi o firma de rent-a-car?

Crezi ca esti capabil sa infiintezi o firma de rent-a-car?

Multi oameni isi pun aceasta intrebare. De cele mai multe ori, raspunsul este nu, si e motivat deseori prin unul din raspunsurile de mai jos:

  1. Marea majoritate a firmelor nou infiintate nu au succes.
  2. Pentru oameni tehnici talentati, este relativ usor sa obtina un loc de munca si sa aiba un salariu mare.
  3. Companiile mari ofera oportunitati de a lucra pe probleme foarte dificile, care de multe ori apar numai la aceasta scara

Raspunsul meu la motivul pentru care ar trebui sa infiintati o firma de rent-a-car este simplu: exista un anumit tip de persoane care lucreaza la capacitatea maxima numai atunci cand nu exista o cale previzibila de urmat, cand sansele de succes sunt scazute si trebuie sa isi asume responsabilitatea personala / esecul (opusul celor mai multe locuri de munca dintr-o companie mare).

Pentru cei care sunteti interesati de tehnologie (in special cei care lucreaza la marile companii sau care solicita sa lucreze la companii mari), ar trebui sa va puneti aceste intrebari:

  • Imi place sa fiu un simplu subaltern ?
  • Caut dificultatile si situatiile complexe pe care majoritatea oamenilor au tendinta sa le evite ?
  • Obisnuiesc sa imi asum responsabilitatea personala pentru succes sau esec?

Daca raspunzi da de trei ori, atunci poate esti pregatit pentru startul unei afaceri. Multe locuri de munca de la companii mari nu va pot oferi aceasta experienta. Pentru multi, cu cat lucreaza mai mult la o companie mare de inchirieri auto care le ofera un salariu substantial, cu atat vor creste cheltuielile personale, si cu atat mai mai mult se vor diminua sansele de a porni o afacere, chiar daca acesta este scopul lor principal.

Nu poate nimeni sa iti promita ca infiintand o firma de inchiriat masini vei deveni bogat, (de fapt, sansele sunt impotriva ta sa resusesti), dar in mod sigur va fi unul dintre cele mai provocatoare lucruri pe care poti alege sa le faci. Te va impinge peste limitele tale, te va forta sa inveti mai repede, si poate iti va arata ca, din cand in cand, imposibilul este posibil.

Business