Inmatriculari auto – Care sunt pasii?

1. Primul pas se face la sediul Registrului Auto Roman (RAR)

Ar fi o idee buna sa faceti o programare chiar dupa ce ati cumparat masina. Pentru ca, in functie de aglomeratia de la oficiul din orasul dumneavoastră, puteti fi planificat la revizie chiar si peste cateva zile! De la RAR veti primi un certificat de autenticitate, ce are valabilitate timp de doua luni. Daca va cumparati o masina ceva mai veche, s-ar putea ca aceasta sa aiba diverse probleme la RAR, as ca mai bine verificati-o inainte la un service ca sa puteti repara tot ce mai este nevoie. In caz contrar, riscati ca masina sa va fie intoarsa din drum de la RAR.

2. Mergeti la directia de taxe si impozite locala

Dupa cumpararea masinii este obligatoriu sa o declarati in vederea impozitarii, ne informeaza echipa InmatriculariAuto.net, iar termenul legal este de doar 30 de zile. In caz contrar, veti fi amendat. Luati cu dumneavoastră fisa de inmatriculare a autovehiculului, pe care ati primit-o atunci cand ati cumparat masina. O sa va trebuiasca pentru a primi o viza.

3. Cumpara o asigurare RCA in vederea inmatricularii

Cand veti depune dosarul in vederea inmatricularii masinii, trebuie sa aveti deja eliberata o polita valabila de asigurare auto. Ea va fi intocmita pentru inmatriculare dupa numarul de pe sasiu (pentru ca inca nu stiti ce numar de inmatriculare o sa aiba vehiculul). Polita veche de asigurare RCA a masinii va inceta, iar vanzatorul poate sa isi recupereze banii ramasi cand ii trimiteti documentele. O asigurare RCA trebuie facuta pentru o perioada minima de o luna.

4. Platiti taxa pentru acest certificat de inmatriculare auto

Ati facut aceasta asigurare RCA? Nu uitati acum sa platiti si taxa aferenta certificatului de inamtriculare! Puteti face plata atat prin internet banking, cat si prin virament ori mandat postal, la contul deschis de Institutia Prefectului. Puteti alege sa platiti si in numerar, la ghiseele casieriilor trezoreriei statului sau prin DRPCIV.

5. Mergeti la Serviciul de Inmatriculari Auto cu actele pentru inmatriculare

Va trebui sa mai platiti si aici inca o taxa, anume pentru ridicarea numerelor de inmatriculare. In caz ca doriti un anumit numar, atunci trebuie sa platiti o suma mai mare: 85 lei. Altfel, va costa doar 40 de lei. La final, lista documentelor necesare inmatricularii ar trebui ca sa contina urmatoarele acte:

 • o cerere de inmatriculare a autovehiculului;
 • fisa de inmatriculare a autovehiculului, vizata;
 • cartea de identitate a autovehiculului (in original si in copie);
 • actul dumneavoastra de identitate (si in original, si in copie);
 • dovada ca s-a efectuat inspectia tehnica periodice (ITP) si care reiese din talon;
 • o copie a asigurarii RCA;
 • o chitanta pentru dovedirea platii certificatului de inmatriculare;
 • polita de asigurare RCA;
 • talonul masinii;
 • contractul vanzarii-cumpararii daca ati achizitionat autovehiculul de la persoane fizice ori factura daca s-a cumparat masina de la persoane juridice;
 • placutele de inmatriculare, in cazul in care vanzatorul e dintr-un alt judet ori daca vreti alte numere;
 • chitanta care dovedeste plata placutelor de inmatriculare noi (acolo unde este cazul);
 • o procura speciala cu autentificare notariala, in cazul cand documentele solicitate sunt depuse printr-un intermediar – o alta persoana.

Superputerea viitorului

O sa incep sirul previziunilor in lumea generatiei mele si o sa spun ca in curand va fi o superputere sa te adaptezi evolutiei trendurilor digitale. Cand oamenii vor fi intrebati pe strada “-buna ziua, nu va suparati, suntem deja in 2038, care e superputerea dumneavoastra?“, iar ei vor spune “-pai stiti, platesc facturile online cu puterea mintii” sau “-merg pe bicicleta din apartament cu holograma“, tu ai face bine sa raspunzi “-sunt un early adopter si am conexiune buna la Internet!“. Pentru ca daca nu o sa faci asta, selectia naturala o sa-si faca treaba si tu o sa imparti pliante in timp ce oamenii care au inteles nevoia constanta de evolutie si schimbare, si mai ales utilitatea trendurilor, vor face lumea asta sa mearga inainte si sa functioneze. Exemple:

 • Madonna, care in februarie si-a lansat primul videoclip pe Snapchat Discover, aplicatia aia pentru selfies  *dash* , iar acum face acelasi lucru cu o alta piesa pe aplicatia de live-streaming Meerkat;
 • Jay-Z si-a tras platforma de music streaming – Tidal – si artistii dau buzna pe tarlaua lui;

Ceva imi spune ca oamenii astia nu actioneaza in necunostinta de cauza, iar uneori ignoranta noastra ne face sa pierdem startul in niste vremuri care nu asteapta dupa noi. Ne uitam si noi in jurul nostru? Ca superputerea mea e in lucru!

Alegerea unei locatii potrivite pentru afacerea ta de transport persoane

Unul dintre obstacolele cu care se confrunta orice afacere la pornire este obtinerea unui sediu adecvat – care va oferi un acces convenabil atat pentru client cat si pentru angajati – pentru afaceri. Locul in care iti vei stabili afacerea este important, deoarece aceasta poate duce fie la cresterea afacerii tale, pe viitor putand sa te extinzi, fie la falimentul afacerii tale. Locatia ta trebuie sa fie aproape de industria pe care intentionezi sa o servesti, adica de piata pe care o targetezi.

Pentru a intra in aceasta afacere, trebuie sa fii pregatit pentru provocarea locatiei, si trebuie sa te gandesti la problemele care s-ar putea ivi. Sa iei in leasing un birou mic este in regula, mai ales daca intentionezi sa incepi la scara mica. Din fericire, poti incepe cu putin, si imediat ce progresezi, poti cauta o locatie adecvata mai mare.

Un alt factor de luat in considerare este localizarea afacerii tale in apropierea nodurilor industriale si comerciale, sau chiar aproape de autostrada. Acest lucru iti ofera suficient spatiu pentru parcul auto, precum si service pentru vehiculele tale, ne sfatuiesc cei de la TransportBudapesta.net, si toate astea fara a provoca un inconvenient imens pentru altii.

Aceasta afacere poate fi pornita de orice antreprenor concentrat; nu este o afacere care poate fi legata de o singura locatie, cu exceptia cazului in care doresti sa mai incepi si o afacere de curierat la scara medie sau mare.

Detalii tehnice

Demararea unei afaceri de transport persoane inseamna ca partea principala a afacerii dvs. – vehiculele – ar trebui sa fie in stare buna, deci pot sa fie noi, dar e valabila si varianta second-hand – folosite si bine ingrijite. In cazul in care finantele iti ofera oportunitatea platilor esalonate pe o perioada de timp, atunci ai putea lua in considerare achizitionarea de vehicule noi. Daca nu ai finantele sa achizitionezi unele noi, poti lua in calcul optiunea de vehicule second-hand, daca acestea au fost folosite cu grija – ai grija ca ele sa fie verificate inainte in detaliu de catre un mecanic de incredere.
Unele dintre echipamentele de care ai nevoie pentru a putea porni afacerea includ:

 • Vehicule;
 • Instrumente mecanice de baza, cum ar fi chei;
 • Telefoane;
 • Computer;
 • Localizator.

Afacere de transport persoane

Daca intentionezi sa incepi pe o scara medie, atunci ar trebui sa iei in considerare, si gasirea unui colaborator care sa se ocupe cu intretinerea vehiculelor din parc, deoarece este mult mai rentabil sa faci acest lucru. Insa daca incepi la scara larga, o echipa de intretinere proprie ar fi probabil solutia cea mai potrivita.

In ceea ce priveste numarul de persoane care ar fi necesare pentru a rula o afacere de acest tip, acesta variaza in functie de amploarea afacerii. Cu toate acestea, afacerea nu poate fi rulata in mod eficient de catre o singura persoana, mai multe maini vor fi necesare pentru alte parti ale afacerii de transport persoane. Ai avea nevoie de un manager de administrare, contabil, soferi si o persoana pentru receptie. Aceasta este o medie de 5 pana la 6 persoane, inclusiv tu.

Serviciile de tractari auto in Bucuresti

Bucurestiul, capitala Romaniei, poseda in acest moment cel mai mare parc auto pentru tractarea autovehiculelor, cele mai multe oferte din industrie gasindu-se aici. Media preturilor este peste celelalte orase din tara, dar si dimensiunea si aglomerarea urbana a acestuia motiveaza pretul.

Odata cu aparitia programului RABLA, piata auto de tractari a cunoscut o crestere puternica, multi posesori de autoturime vechi dorind sa isi schimbe vehiculul pentru o masina noua.

In Bucuresti, in acest moment, se gasesc peste 100 de firme ce ofera servicii de tractari auto, preturile variind de la firma la firma. Din pacate in aceasta nisa exista tendinta rpezentarii unui pret initial mai mic pentru atragerea clientului, fiind bine stiut ca acesta contacteaza o companie de acest profil atunci cand a avut un incident cu masina si se afla in trafic. Conform unui sondaj, procentul celor care apeleaza la un astfel de serviciu – dorind o programare pentru a doua zi, sau nedorind o interventie imediata – este de 30%.

Iata cateva exemple de tarife la astfel de servicii pentru sectoarele din Bucuresti:

 • sector 1: Fiind un sector central deobicei preturile incep de la 90 lei fara TVA ajungand la un maxim de 120 lei fara TVA
 • sector 2: In sectorul 2 poti gasi preturi care incep de la 85 lei fara tva pana la 100 lei fara TVA
 • sector 3: In acest sector nu face exceptie de la media pe intreaga capitala si preturile pornesc de la 80 lei fara TVA ajungd la 100 lei fara TVA
 • sector 4: Sectorul 4 are aceleasi preturi ca sectorul 2 si anume: incep de la 85 lei fara tva pana la 100 lei fara TVA
 • sector 5: Preturile pornesc de la 80 lei fara TVA ajungd la 100 lei fara TVA
 • sector 6: Preturile pornesc de la 80 lei fara TVA ajungd la 100 lei fara TVA

De asemenea, unele firme ofera discount in functie de locatia unde doriti sa fie tractata masina; discountul poate ajunge si pana la 10% daca doriti sa transportati masina in sectorul unde acestea isi au sediul, astfel consumul lor de carburant fiind mai mic. Preturile mentionate nu includ TVA, si includ drumul platformei pana la masina ce trebuie tractata si drumul pana la destinatie cu masina incarcata.

Ce tipuri de folie auto exista pentru masina ta?

Folierea geamurilor masinii tale poate oferi vehiculului un aspect personalizat, sportiv, protejandu-i in acelasi timp interiorul impotriva soarelui. Pentru a inchide la culoare geamurile vehiculului, tu sau un instalator profesionist poate aplica o folie pe geam. Folia se gaseste in patru varietati principale, fiecare avand avantajele si dezavantajele sale. Este indicat sa intelegi toate optiunile pe care le ai la dispozitie, inainte sa alegi tipul de folie care se potriveste cel mai bine nevoilor tale.

Folia vopsita

Folia vopsita se obtine prin plasarea unui strat de vopsea intre stratul adeziv si invelisul protector de poliester. Stratul adeziv se lipeste pe sticla geamului, iar invelisul protector previne crestaturile si zgarieturile. Acest tip de folie poate impiedica de la cinci la cincizeci la suta din lumina sa patrunda in vehicul.

Avantaje

Conforma http://www.folie-auto.net exista cateva motive foarte bune pentru care sa iei in considerare folia vopsita:

 • Folia vopsita produce cel mai intunecat efect si nu este reflectiva. Majoritatea oamenilor agreeaza acest aspect estetic.
 • Acest tip de folie nu blocheaza undele radio si nu va interfera cu o eventuala antena inclusa in sticla.
 • Reduce decolorarea datorata soarelui.
 • Aceasta folie blocheaza lumina nedorita de la faruri si alte raze luminoase puternice.

Dezavantaje

Folia vopsita prezinta si cateva dezavantaje importante:

 • Atunci cand este instalata incorect, folia vopsita poate avea un aspect neatragator, cu bule.
 • Aceasta optiune nu blocheaza la fel de multa caldura ca alte produse.
 • In timp, razele UV ale soarelui pot deteriora vopseaua, transformand-o din negru intens in mov.

Folia metalizata

O alta optiune o reprezinta folia metalizata. Acest tip de folie consta din mai multe straturi. Un strat de baza adeziv lipeste folia de geam, apoi este urmat de un strat de folie tratata pentru blocarea radiatiilor ultraviolete, care este atasat apoi unui strat metalizat care reflecta caldura si intuneca geamul. In final, un strat superior protector previne zgarieturile. Folia metalizata blocheaza deseori totul, mai putin un procent cuprins intre zece si patruzeci la suta din lumina.

Avantaje

Exista un numar de motive pentru care folia metalizata poate fi potrivita pentru tine:

 • Este foarte eficienta in blocarea caldurii, intrucat o reflecta inainte ca aceasta sa patrunda in autovehicul.
 • Folia metalizata este excelenta pentru blocarea radiatiilor UV.
 • Folia metalizata este extrem de durabila.

Dezavantaje

Exista doua dezavantaje principale ale foliei metalizate, toate fiind demne de luat in considerare:

 • Acest tip de foie poate interfera cu tehnologia radio. In plus fata de antenele din sticla, folia poate bloca si semnalul telefonului, poate opri sistemul de monitorizare a presiunii din pneuri si poate cauza alte probleme.
 • Folia metalizata are un aspect foarte stralucitor, din pricina continutului de metal. Pentru multi consumatori, nu acesta este aspectul estetic pe care il au in minte.

Folia hibrid

Folia hibrid este proiectata pentru a oferi atat avantajele foliei vopsite, cat si ale celei metalice, insa fara dezavantajele acestor tipuri de folii. Este formata dintr-un strat adeziv, un strat vopsit, un strat metalizat si un strat superior protector, tinute impreuna de un adeziv de laminare. In functie de brand, aceasta optiune blocheaza totul, mai putin un procent cuprins intre cinci si cincizeci la suta din lumina.

Avantaje

Exista numeroase motive pentru care folia hibrid ar putea fi cea mai buna optiune:

 • Blocheaza foarte eficient caldura, datorita continutului de metal.
 • Acest tip de folie blocheaza lumina si radiatiile UV.
 • Datorita stratului metalizat, majoritatea foliilor hibrid reduc decolorarea.
 • Stratul metalizat mareste durabilitatea foliei.
 • Datorita utilizarii unui continut mai redus de metal, acest tip de folie nu interfereaza cu telefoanele mobile si semnalele radio.

Dezavantaje

Exista putine dezavantaje ale foliei hibrid, desi este important de luat in considerare faptul ca acest produs este mai costisitor decat folia vopsita.

Promoveaza-ti firma de rent-a-car pe Internet cu ajutorul profesionistilor

Te-ai lansat (sau te pregatesti sa te lansezi) online cu ajutorul unui website pentru firma ta de inchirieri auto, si nu stii daca merita sa cheltui bani cu o agentie de promovare. Hasi sa vedem care sunt avantajele de a lucra cu o agentie:

 • Ai o gama larga de servicii online in acelasi loc;
 • Proiectele contractate beneficiaza de cercetare amanuntita;
 • Lucrul cu specialisti cu experienta in e-commerce;
 • Acces la resurse tehnice dedicate;
 • Agentia se ocupa de dezvoltarea website-ului tau online in timp ce tu te ocupi de afacerea ta.

De ce sa ai website pentru firma ta de rent-a-car?

Zona de comert electronic este in continua crestere si compania ta nu trebuie sa piarda oportunitatea de a beneficia de acest trend. Un website de prezentare este o alternativa eficienta la un nou punct de lucru.

Avantaje:

 • Nu este nevoie de angajati;
 • Nu este nevoie de o locatie fizica;
 • Poti administra website-ul de oriunde prin panoul de control;
 • Poti targeta promovarea cat mai exact;
 • Esti mereu la curent cu stadiul afacerii tale.

De ce solutii online de promovare si marketing pentru afacerea ta?

Fata de promovarea clasica, solutiile online au o serie de avantaje:

 • Eficienta sporita;
 • Targetare;
 • Control asupra orarului de promovare;
 • Posibilitatea de a personaliza mesajele transmise in functie de publicul tinta;
 • Masurare si monitorizare a rezultatelor.

Ce mai poate face o agentie de promovare online pentru compania ta de inchiriat masini?

Poti primi consultanta de continut pentru sectiunea de blog a site-ului tau. Una dintre regulile industriei de promovare online este: “Continutul este rege”. Prin serviciile oferite poti sa optimizezi continutul de pe site pentru a atrage si a pastra clienti:

1. Servicii. Bineinteles ca principalul element de continut va fi cel legat de serviciile oferite de afacerea ta. Datele legate de ele si descrierile lor vor fi cel mai probabil oferite de tine, insa cu putina optimizare, vei avea parte de descrieri relevante si unice, ceea ce place atat utilizatorilor cat si motoarelor de cautare.

2. Fotografii. Fotografiile prezente vor fi in mod clar cele ale masinilor ce le inchiriezi. E de preferat sa faci poze masinilor din proprietatea ta, nu sa cauti modele similare pe Internet. Tot continut foto va reprezenta si identitatea vizuala a firmei tale de rent-a-car, si vei avea nevoie sa optimizezi si sa integrezi mai bine aceasta componenta importanta de continut.

3. Text. Partea de text este probabil cel mai important element de continut. Cuvintele fac clientii sa cumpere si motoarele de cautare sa acorde scor de relevanta site-ului. De asemenea, informatiile referitoare la procesul propriu-zis de inchiriere sunt necesare. Toate acestea pot fi optimizate cu ajutorul profesionistilor din domeniu, care iti pot oferi consultanta privind cea mai eficienta strategie de continut.

4. Alte tipuri de continut. Poti fi sfatuit si in legatura cu alte tipuri de continut, precum video sau vizualizare de date importante pentru potentialii clienti: pretul de inchiriere al automobilelor, datele tehnice, accesorii disponibile extra, si asa mai departe.

Crezi ca esti capabil sa infiintezi o firma de rent-a-car?

Multi oameni isi pun aceasta intrebare. De cele mai multe ori, raspunsul este nu, si e motivat deseori prin unul din raspunsurile de mai jos:

 1. Marea majoritate a firmelor nou infiintate nu au succes.
 2. Pentru oameni tehnici talentati, este relativ usor sa obtina un loc de munca si sa aiba un salariu mare.
 3. Companiile mari ofera oportunitati de a lucra pe probleme foarte dificile, care de multe ori apar numai la aceasta scara

Raspunsul meu la motivul pentru care ar trebui sa infiintati o firma de rent-a-car este simplu: exista un anumit tip de persoane care lucreaza la capacitatea maxima numai atunci cand nu exista o cale previzibila de urmat, cand sansele de succes sunt scazute si trebuie sa isi asume responsabilitatea personala / esecul (opusul celor mai multe locuri de munca dintr-o companie mare).

Pentru cei care sunteti interesati de tehnologie (in special cei care lucreaza la marile companii sau care solicita sa lucreze la companii mari), ar trebui sa va puneti aceste intrebari:

 • Imi place sa fiu un simplu subaltern ?
 • Caut dificultatile si situatiile complexe pe care majoritatea oamenilor au tendinta sa le evite ?
 • Obisnuiesc sa imi asum responsabilitatea personala pentru succes sau esec?

Daca raspunzi da de trei ori, atunci poate esti pregatit pentru startul unei afaceri. Multe locuri de munca de la companii mari nu va pot oferi aceasta experienta. Pentru multi, cu cat lucreaza mai mult la o companie mare de inchirieri auto care le ofera un salariu substantial, cu atat vor creste cheltuielile personale, si cu atat mai mai mult se vor diminua sansele de a porni o afacere, chiar daca acesta este scopul lor principal.

Nu poate nimeni sa iti promita ca infiintand o firma de inchiriat masini vei deveni bogat, (de fapt, sansele sunt impotriva ta sa resusesti), dar in mod sigur va fi unul dintre cele mai provocatoare lucruri pe care poti alege sa le faci. Te va impinge peste limitele tale, te va forta sa inveti mai repede, si poate iti va arata ca, din cand in cand, imposibilul este posibil.

Avantajele oferite de serviciile rent-a-car

Printre multele cerinte pe care orice persoana le solicita astazi sunt, bine-nteles, rapiditatea in executarea sarcinilor zilnice si, simultan, confortul permanent. Ori ca discutam despre un mijloc de transport, ori despre un gadget sau doar despre alte servicii, obligatoriu e necesara respectarea acestor doua cerinte. Traind intr-o societate unde timpul este foarte pretios, iuteala cu care se pot rezolva sarcinile de serviciu, indatoririle fata de familie si cele sociale poate sa faca diferenta dintre o zi pierduta si o zi de succes.

De cealalta parte insa viteza are costul sau, indeosebi in situatia marilor orase, mereu aglomerate, dar nu numai acolo. Mijloacele de transport in comun, insa, ori nu sunt destul de rapide, ori nu indeplinesc cerinta cealalta, cea de confort, ori, mai simplu, au traseul prea intortocheat pentru nevoile respectivei persoane. Astfel ca varianta cea mai eficace este o masina, care imbina si rapiditatea, dar si confortul atat de dorite. Pentru folosinta permanenta, ideea unui autoturism – proprietate personala ar fi cea mai buna, iar utilizatorii ocazionali pot oricand sa se orienteze cu succes spre serviciile specializate in inchirieri de autoturisme. Masini de inchiriat

Inchirierile auto reprezinta unul dintre serviciile foarte bine dezvoltate din domeniul vast al automobilelor din ultimii ani. Care sa fie cauza? „Facilitatea de a-ti rezolva singur obligatiile, fie si conditiile slabe oferite de prestatiile serviciilor de taximetre, au condus la o transformare reusita a serviciului de inchiriat masini”, ne informeaza d-l Boc, administrator la Maya Rent a car Timisoara, una dintre cele mai cunoscute firme locale. Desi la inceput preturile aveau valori binisor mai ridicate, aceasta evolutie a domeniului autovehiculelor in particular dar si transformarea.

Actualmente, exista autoturisme de inchiriat cu variante pentru toate posibilitatile dar si pe toate gusturile, incepand de la autoturismele de clasa mica, pentru strecurarea agila prin traficul aglomerat al orasului, pana la limuzinele de lux ori masinile de teren. Identic au stat lucrurile si in ce priveste aspectele celelalte ale serviciilor de inchirieri auto, conditiile impuse clientilor de catre firme cunoscand evolutii mult mai flexibile.

Incepand cu inchirierea pentru doar o zi ori pentru un singur week-end si ajungand pana la procesul de fidelizare a clientilor permanenti, sau chiar cedarea si primirea autoturismului in diverse locatii agreate, companiile de rent a car au ridicat gradul de orientare spre client, comportamentul acesta fiind foarte bine primit de catre cei interesati in aceste servicii dar, mult mai important, in afara acestui cerc.

Cum sa Incepeti o Afacere in Domeniul Scolilor de Soferi?

Aveti in plan sa infiintati o scoala de soferi? Ei bine, este o idee foarte buna si foarte profitabila, dar este nevoie de o cunoastere in detaliu a regulilor si a legislatiei stricte din domeniu. In primul rand, trebuie sa completati un formular pentru a obtine acreditarile necesare inaintea deschiderii afacerii. Costurile de inceput sunt un factor de ingrijorare, dar de acestea depinde infiintarea ei. Dar cu siguranta puteti castiga bani frumosi la sfarsit. Aceste informatii pot fi utile sa le stiti inainte de a porni la drum: Scoala de soferi

Cerinte necesare la infiintarea unei scoli de soferi:

 • Un plan de afaceri adecvat: Inainte de a pleca la drum cu o scoala de soferi trebuie sa realizati o cercetare amanuntita despre locatia pe care o alegeti pentru afacere. Cercetati cate scoli sunt deja in zona si cat de profitabile sunt, precum si promovarea etc. Spre exemplu, veti descoperi aproape patru scoli in marile orase din fiecare judet. Asta va va ajuta in punerea la punct a unui plan de afaceri bun si detaliat.

Planul de afaceri este un punct de plecare important pentru o afacere, si trebuie sa stabiliti modelul de proprietate si numarul de vehicule detinute; forta de munca este o alta preocupare. Puteti, de asemenea, sa aplicati pentru un credit bancar.

 • Inregistrarea afacerii: Pana nu inregistrati afacerea la Oficiul pentru Registru Comertului din orasul dumneavoastra si la Finante, nu puteti lucra. O licenta va va ajuta sa puneti bazele scolii dumneavoastra de soferi. Autoritatile sunt singurele in masura sa emita licenta, aceasta fiind necesara in majoritatea tarilor. Sediu firma soferi

Este posibil sa fiti nevoiti sa platiti anumite taxe catre autoritatea emitenta. O verificare a cazierului este necesara pentru obtinerea licentei.

 • Infiintarea: Pentru a infiinta scoala de soferi trebuie sa gasiti locatia ideala. Spatiul inchiriat poate fi amenajat, dar luati in considerare ca acesta sa fie compus din cel putin o sala de clasa si un birou. Parcarea este si ea o facilitate care trebuie luata in vedere. Urmatorul pas consta in adaptarea masinilor cu duble comenzi.

Exista numeroase adaugari si modificari in procesul de operare al masinii. O a doua masina este o optiune buna sau, daca nu v-o puteti permite, o puteti inchiria lunar. Forta de munca calificata este si ea importanta, de preferat cu experienta in predare. Verificati trecutul si licenta celui pe care doriti sa il angajati. Supuneti-i la testari scrise si practice. Oferirea de servicii de calitate va vor ajuta sa aveti mai multi clienti. Planul de studii va trebui sa fie pregatit intr-un mod simplu si prietenos pentru elevi.

 • Cum sa aveti mai multi candidati: Cu cat veti avea mai multi elevi de la inceput, cu atat veti fi mai aproape de succes. Promovati-va cu autocolante lipite pe caroseria masinii de scoala. Pliante si reclame in ziarele locale va sunt deseori la indemana. Creati un logo si fotografii ale afacerii. Cumparati un website si si investitit in promovare pe Internet prin intermediul platformelor disponibile. Comunicati avantajele scolii dumneavoastra de soferi.